رسول دلیری - متخصص کسب و کار دیجیتال

مشاوره راه اندازی و توسعه استارتاپ

برای شروع و راه اندازی یک کسب و کار موفق لازم است که مسیر و نقشه راه شفاف و روشن باشد تا به مسیر رشد و پیشرفت برسید. اگر به دنبال ایجاد استارتاپ و کسب و کار خود هستید خدمات مشاوره راه اندازی و توسعه استارتاپ ما برای شما طراحی شده است.

استارتاپ چیست؟

استارت آپ یا استارتاپ (به انگلیسی: Startup یا Start-up) را به فارسی به شرکت نوپا ترجمه کرده‌اند.

شرکت نوپا یا نوآفرین یا استارتاپ، به یک شرکت یا کسب‌وکار گفته می‌شود که معمولاً به تازگی و در نتیجهٔ کارآفرینی ایجاد شده‌است، رشد سریعی دارد، و در جهت تولید راه‌حلی نوآورانه و دوام‌پذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته‌است.

این شرکت‌ها معمولاً مبتنی بر ایده‌هایی ریسک‌پذیر هستند که مدل کسب‌وکارشان مشخص نیست و بازار هدفشان نیز در حد فرض است.

تعریف استارت آپ در دیکشنری وبستر

دیکشنری وبستر کلمه استارتاپ را به این صورت تعریف کرده است که: «استارت آپ یک کسب و کار جدید (A new business) است.» (منبع)

بر اساس این تعریف، دامنه مشاغل استارتاپی بسیار گسترده خواهد بود. یعنی اگر شما یک مغازه یا فروشگاه کوچک یا مثلاً یک آنلاین شاپ کوچک اینستاگرامی هم راه اندازی کنید، استارتاپ تأسیس کرده‌اید. وبستر تأکید می‌کند که کلمه استارتاپ از سال ۱۸۴۵ در متون انگلیسی وجود داشته است.

تعریف استارتاپ توسط USSBA

مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا یا USSBA استارتاپ‌ها را کسب و کارهایی در نظر می‌گیرد که دو ویژگی دارند. نخست این‌که معمولاً حول محور تکنولوژی شکل گرفته‌اند و دیگر این‌که پتانسیل رشد بالایی دارند. (منبع)

این مرکز تأکید می‌کند که پتانسیل رشد بالا باعث می‌شود که استارتاپ‌ها دغدغه‌ی تأمین مالی هم داشته باشند و بیشتر از کسب و کارهای کوچک غیراستارتاپی به دنبال جذب پول باشند. چون بنیان‌گذاران آن‌ها معمولاً بر این باورند که با جذب سرمایه می‌توانند به سرعت سهم بیشتری از بازار بالقوه‌ی خود را به دست بیاورند و در اختیار بگیرند.

تعریف استارت توسط استیو بلنک

استیو بلنک که او را از پیشگامان نظریه‌پردازی در حوزه‌ی استارتاپ می‌دانند، استارتاپ را چنین تعریف می‌کند: «سازمانی که شکل گرفته تا مدل کسب و کار خود جستجو کند. مدل کسب و کاری که قابل تکرار و مقیاس پذیر است.» (منبع)

در تعریف استیو بلنک سه نکته‌ی کلیدی درباره‌ی ویژگی های استارتاپ وجود دارد:

  • نخست این‌که مجموعه‌های استارتاپی هنوز در وضعیت ابهام هستند و مدل کسب و کار خود را کشف نکرده‌اند.
  • دومین ویژگی استارتاپ این است که شرکتهای استارتاپی به دنبال یک مدل تکرارپذیر (Repeatable Business Model) می‌گردند. یعنی مدلی که بتوانند به سادگی آن را از یک محصول به محصول دیگر توسعه دهند (به دیجی‌کالا فکر کنید که توانست ایده استارتاپی خود را از فروش لوازم دیجیتالی را به لوازم خانه و بعداً انواع محصولات توسعه دهد و همان بازی را در بازارهای دیگر تکرار کند).
  • سومین ویژگی استارتاپها این است که مدل کسب و کار آن‌ها مقیاس پذیر است (Scalable Business Model). یعنی همان کاری را که امروز مثلاً برای ۵۰ مشتری انجام می‌دهند، به صورت بالقوه بتوانند برای ۵۰۰۰ یا ۵۰۰۰۰۰ مشتری هم انجام دهند.

تعریف استارتاپ توسط اریک ریس

اریک ریس در کتاب Lean Startup که با عنوان «نوپای ناب» به فارسی ترجمه شده است، استارتاپ را چنین تعریف می‌‌کند: «استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است.»

او تأکید می‌کند که استارتاپ یک «نهاد / Institution» است و نه یک محصول یا یک خدمت. به بیان دیگر، استارتاپ نگاهی فراتر از محصول و خدمت داشته و مدام در پی رشد و کشف قلمروهای تازه باشد.

خدمات مشاوره استارتاپ

  • مشاوره فکری استارتاپ: تجزیه و تحلیل صورت مساله استارتاپی، کسب و کار، سرمایه گذاری، بازگشت سرمایه و …
  • مشاوره استراتژی استارتاپ: طراحی و تدوین استراتژی راه اندازی و توسعه استارتاپ
  • مشاوره حقوقی استارتاپ‌: مشاوره در حوزه ثبت شرکت‌ها، مالکیت فکری، قراردادها و…
  • مشاوره فنی استارتاپ‌: مشاوره استارتاپی در حوزه تکنولوژی مورد استفاده استارتاپ‌ها، زبان‌ها و الگوریتم‌های مناسب برنامه‌نویسی و …
  • مشاوره مالی استارتاپ‌: مشاوره در حوزه تامین مالی از سرمایه‌گذارها و کمک به تهیه مستندات لازم، مشاوره در حوزه حسابرسی مالیاتی و بیمه و قانون کار و …
  • مشاوره امنیتی استارتاپ‌: مشاوره به استارتاپ‌ها در حوزه امنیت اطلاعات کاربران، نفوذناپذیری، جلوگیری از فیشینگ‌ها و …
  • مشاوره دیجیتال مارکتینگ: مشاوره مارکتینگ مبتنی بر داده و پرفورمنس، مارکتینگ دیجیتال و کم‌هزینه و به‌صرفه برای استارتاپ‌ها
  • مشاوره منابع انسانی استارتاپ‌: مشاوره به استارتاپ در حوزه تیم‌سازی اولیه صحیح و نیز جذب و اخراج درست و به موقع
  • مشاوره مدیریت استارتاپ‌: مشاوره در جهت ساخت زیربنای فرهنگی درست در سازمان و آموزش راهبری به تیم مدیریتی
  • مشاوره روابط عمومی استارتاپ‌: مشاوره به استارتاپ‌ها برای برندینگ درست و نیز روابط عمومی مبتنی بر ایجاد تصویر برند مثبت در افکار عمومی
  • مشاوره روانشناسی استارتاپ: مشاوره روانشناسی به بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها برای حفظ تعادل کار و زندگی

درخواست خدمات مشاوره استارتاپ

جهت استفاده از خدمات مشاوره استارتاپ، درخواست خود را از صفحه مشاوره و تماس ارسال نمایید.